With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / A FAO fellép a spekulációs célú, ...
2012. január 31.    
A FAO fellép a spekulációs célú, nagyméretű termőföldvásárlások ellen
A FAO fellép a spekulációs célú, nagyméretű termőföldvásárlások ellen

Az ilyen termőföldvásárlások a célországokban gyakran súlyos társadalmi és élelmezési problémákhoz vezetnek.

FAO, birtokpolitika, földügy

Az elmúlt évek globális élelmiszer-válságának mellékhatásaként, világszerte ugrásszerűen megnőtt a termőföld iránti kereslet. A FAO (az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének) álláspontja szerint egyre több állami és magán befektető vásárol termőterületet - túlnyomórészt a fejlődő országokban - a saját, nemzeti-élelmezés biztonságának növelése érdekében vagy spekulációs célból.

Egyes források szerint 2001-2011 között, világszerte 227 millió hektár termőföldet értékesítettek vagy adtak bérbe elsősorban külföldi befektetőknek. Az ilyen stratégiai vagy spekulációs célú, nagyméretű termőföldvásárlások a célországokban gyakran súlyos társadalmi és élelmezési problémákhoz (kényszer kilakoltatások, munkanélküliség, éhínség) vezetnek.

2011-ben globális szakmai és kormányközi tárgyalások kezdődtek a nagyméretű földfelvásárlások megfékezésére és egyúttal az érintett országokban a felelős birtokpolitika és földgazdálkodás elősegítésére. Ebben a konzultációban a FAO vezető szerepet játszik. Kidolgozta a földbirtok viszonyokra is vonatkozó Önkéntes Irányelveket (Voluntary Guidelines on the Responsible Governance of Tenure of Land, Fisheries and Forest in the Context of National Food Security), melynek elfogadása precedens értékű nemzetközi állásfoglalás lenne a nemzeti – gazdasági – politikai érdekellentétekkel terhelt vitában. A dokumentumot a tervek szerint 2012 első felében fogadják el a tagországok.

Magyarországon a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) felügyeli a termőföld-tulajdonlást. Éppen ezért, az NFA kiemelt feladata a földspekuláció elleni fellépés. A jelenleg érvényben levő földvásárlási moratóriumnak köszönhetően külföldi magánszemélyek és jogi személyek nem juthatnak magyar termőföldhöz. 2014. május 1-jével azonban lejár a korlátozás, ezért fontos, hogy addigra az új földtörvény megfelelő jogszabályi kereteket biztosítson arra, hogy a termőföld, mint stratégiai fontosságú erőforrás nemzeti tulajdonban maradjon.

(Forrás: VM Sajtóiroda)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013