rolex replica watches

 

Withfranck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Főoldal / Hírek / Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program
2012. március 6.    
Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program
Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program

Pótolják a jövőre megszűnő top-up támogatásokat

szarvasmarha, juh, támogatás

A 2013-ban megszűnő top-up (nemzeti kiegészítő támogatások) pótlására a tárca már az idén elindítja a kérődző szerkezetátalakítási programot. Így a juh- és húsmarha-tartók közel dupla annyi támogatást kapnak az idén, mint tavaly – mondta Fazekas Sándor a vecsési Apró Farmon, ahol kétezer juhot tenyésztenek. Czerván György államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a programba az egységes kérelem beadásánál kell jelentkezni május 15-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

Uniós csatlakozásunk óta fontos szerepet játszanak az állattartásban a top-up támogatások, melyeket az idén lehet utoljára igényelni. Ennek az az oka, hogy 2013-ban elérjük az uniós közvetlen támogatási szint 100 százalékát, és a továbbiakban nem lehet nemzeti kiegészítést fizetni a gazdálkodóknak. A VM 2011 első félévében előkészítette azokat a konstrukciókat, amelyek 2012-től kezdődően alkalmasak a kifutó állattenyésztési top-up támogatások pótlására.

A konstrukciókat az érintett termékpálya bizottságok 2011. július végén megtárgyalták és támogatták. A néhány napon belül megjelenő miniszteri rendelettel párhuzamosan intenzív tájékoztatási kampányt folytatunk annak érdekében, hogy a kérelembenyújtási időszakban a lehető leggördülékenyebben menjen minden.

Feltett szándékunk, hogy szisztematikus munkával helyreállítsuk a növénytermesztés és az állattenyésztés megbomlott egyensúlyát, amely ma 60-40 százalék. Éppen ezért, Magyarországon az állattenyésztést kiemelt támogatásban részesítjük mind az európai uniós, mind pedig a nemzeti költségvetésből. A nemzeti támogatások mintegy 80%-a az állattenyésztési ágazatot segíti - mondta a vidékfejlesztési miniszter.

A Kérődző Szerkezetátalakítási Program keretében a mintegy 10-12 ezer húsmarha és juhtartó megkapja a lehető legmagasabb támogatási összeget. Évi 44,5 millió eurót, azaz több mint 13 milliárd forintot fordítunk az ágazat javára az uniós közvetlen támogatásokból. Folytatjuk a különleges tejtámogatást is a következő években, ami szintén 13 milliárd forint. Az állattartó vállalkozások a 2011 évi állatállományukkal arányos, megemelt területalapú támogatást kapnak a Kérődző Szerkezetátalakítási Programban. Cserébe vállalniuk kell, hogy foglalkoztatnak, beruháznak, vagy a szakmai fejlődés érdekében képzésen vesznek részt – folytatta a program részleteinek ismertetését az államtitkár.

Minden olyan gazdálkodó bejelentkezhet a programba, aki a referencia időszakban (2011) anyatehenet, hízott bikát vagy anyajuhot tartott, és rendelkezik egységes területalapú támogatásra jogosult területtel.

Mivel termeléstől elválasztott támogatásról van szó, külön figyelmet szenteltünk az öröklésnek és a jogosultságok átruházhatóságának. A megszerzett jogosultságok a gazdálkodók között átruházhatók akár adás-vétellel is, illetve örökölhetőek. A referencia időszak és a programba való bejelentkezés között eltelt időben örökölt állatállományokkal is be lehet jelentkezni a programba. Az egységes kérelmeket március közepétől május 15-ig lehet beadni az MVH-nál.

(Forrás: VM Sajtóiroda)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 

 

RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013