rolex replica watches

replica watches

 

With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Főoldal / Hírek / Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program
2012. március 6.    
Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program
Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program

Pótolják a jövőre megszűnő top-up támogatásokat

szarvasmarha, juh, támogatás

A 2013-ban megszűnő top-up (nemzeti kiegészítő támogatások) pótlására a tárca már az idén elindítja a kérődző szerkezetátalakítási programot. Így a juh- és húsmarha-tartók közel dupla annyi támogatást kapnak az idén, mint tavaly – mondta Fazekas Sándor a vecsési Apró Farmon, ahol kétezer juhot tenyésztenek. Czerván György államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a programba az egységes kérelem beadásánál kell jelentkezni május 15-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

Uniós csatlakozásunk óta fontos szerepet játszanak az állattartásban a top-up támogatások, melyeket az idén lehet utoljára igényelni. Ennek az az oka, hogy 2013-ban elérjük az uniós közvetlen támogatási szint 100 százalékát, és a továbbiakban nem lehet nemzeti kiegészítést fizetni a gazdálkodóknak. A VM 2011 első félévében előkészítette azokat a konstrukciókat, amelyek 2012-től kezdődően alkalmasak a kifutó állattenyésztési top-up támogatások pótlására.

A konstrukciókat az érintett termékpálya bizottságok 2011. július végén megtárgyalták és támogatták. A néhány napon belül megjelenő miniszteri rendelettel párhuzamosan intenzív tájékoztatási kampányt folytatunk annak érdekében, hogy a kérelembenyújtási időszakban a lehető leggördülékenyebben menjen minden.

Feltett szándékunk, hogy szisztematikus munkával helyreállítsuk a növénytermesztés és az állattenyésztés megbomlott egyensúlyát, amely ma 60-40 százalék. Éppen ezért, Magyarországon az állattenyésztést kiemelt támogatásban részesítjük mind az európai uniós, mind pedig a nemzeti költségvetésből. A nemzeti támogatások mintegy 80%-a az állattenyésztési ágazatot segíti - mondta a vidékfejlesztési miniszter.

A Kérődző Szerkezetátalakítási Program keretében a mintegy 10-12 ezer húsmarha és juhtartó megkapja a lehető legmagasabb támogatási összeget. Évi 44,5 millió eurót, azaz több mint 13 milliárd forintot fordítunk az ágazat javára az uniós közvetlen támogatásokból. Folytatjuk a különleges tejtámogatást is a következő években, ami szintén 13 milliárd forint. Az állattartó vállalkozások a 2011 évi állatállományukkal arányos, megemelt területalapú támogatást kapnak a Kérődző Szerkezetátalakítási Programban. Cserébe vállalniuk kell, hogy foglalkoztatnak, beruháznak, vagy a szakmai fejlődés érdekében képzésen vesznek részt – folytatta a program részleteinek ismertetését az államtitkár.

Minden olyan gazdálkodó bejelentkezhet a programba, aki a referencia időszakban (2011) anyatehenet, hízott bikát vagy anyajuhot tartott, és rendelkezik egységes területalapú támogatásra jogosult területtel.

Mivel termeléstől elválasztott támogatásról van szó, külön figyelmet szenteltünk az öröklésnek és a jogosultságok átruházhatóságának. A megszerzett jogosultságok a gazdálkodók között átruházhatók akár adás-vétellel is, illetve örökölhetőek. A referencia időszak és a programba való bejelentkezés között eltelt időben örökölt állatállományokkal is be lehet jelentkezni a programba. Az egységes kérelmeket március közepétől május 15-ig lehet beadni az MVH-nál.

(Forrás: VM Sajtóiroda)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 

 

RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013