rolex replica watches

 

Withfranck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Főoldal / Megoldások / item20110718001
2011. július 18.    
item20110718001
item20110718000

Országosan 10 faluban 20-20 család juthat hozzá a nyulászkodáshoz szükséges eszközökhöz, tudáshoz. Jelentkezés aug. 31-ig!

öngondoskodás, falu, tanfolyam, településfejlesztés, vidékfejlesztés, állattartás

Két meghatározó hazai „nyulas” szövetkezet, a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet életre hívta NYÚL-UNK A MUNKÁÉRT oktató-nevelő faluközösségi programot. A program elindítói hisznek a rendszeres munka és a saját maguk által megtermelt javak értékében, hiszen a két szövetkezet mai termelői is kicsiben, néhány nyúl tartásával kezdték a nyulászkodást, 30-35 éve. Eldöntötték, hogy példájukkal segítik a vidéket a nyúlgazdálkodás megtanításával, ezért - V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Dr. Czomba Sándor foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár fővédnökségével - útjára indították ezt a programot, amely hátrányos kistérségek falvaiban igyekszik munkát, élelmet biztosítani a dolgozni akaró lakosok számára.

A Nyúl-unk a munkáért program célja a magyar nyúltenyésztés hagyományainak felelevenítése, a nyulászkodás megkedveltetése, valamint az emberek nyúlhússal kapcsolatos ismereteinek bővítése. A program megismerteti a hátrányos helyzetű, elszegényedett régiók falvaiban élő családokkal a háztáji nyúltenyésztést, az állatgondozás felelősségét. A résztvevők emellett megismerkedhetnek a nyúltenyésztés jövedelemszerzési lehetőségeivel, amely elindíthatja őket a vállalkozóvá válás útján.

A kezdeményezéshez elsők között csatlakozott a Tetrabbit Kft., az Új Hangya Integrációs Szövetkezet (ÚHISZ) az Alpha-Vet Kft., a Fehérkereszt Állatvédelmi Liga és az Agribrands Europe Zrt, a Cargill Inc. magyarországi leányvállalata. A program, első, pályázati szakaszának költségeit 20 millió forint támogatásból biztosítják. Minden résztvevő család számára térítésmentesen adják többek között a nyúlketreceket, a tenyészanyákat és bak nyulat. Komoly összefogás biztosítja az elméleti és gyakorlati képzést, az oktatási segédanyagokat, a kezdő vakcinázást, a nyulak kezdeti takarmányozásához szükséges takarmányt és ingyenes eszközöket, valamint az utánkövetést és a programban résztvevő munka ellenőrzését.

2011. július 15. és augusztus 31. között várják a faluközösségek jelentkezését, elsősorban a 2000 fő alatti településekről. A pályázat hátrányos helyzetű, elszegényedett régiók falvaiban élő családoknak és 10-16 évesgyermekeiknek szól. A kezdeményezés egy nevelő program, amely hosszútávon kínál lehetőséget a családok megélhetésének biztosítására és életkörülményeik javítására a nyulászkodás segítségével. A sikeres „vállalkozások” beindítása állandó munkahelyet jelent majd az ott élők és a következő generáció számára, amely elősegíti a falvak gazdasági fejlődését és megállíthatja azok elnéptelenedését.

Országosan 10 faluban 20-20 család juthat hozzá a nyulászkodáshoz szükséges eszközökhöz, tudáshoz. Az első fázis nyertesei 2011. őszétől kezdhetik el a nyúltenyésztést. A több minisztérium által is érdeklődéssel kísért program 2012-ben már több száz faluban adhat munkát és egészséges húst a nyulászkodással megismerkedni akaró családok számára.

Az első fázis nyertesei már 2011 őszétől elkezdhetik a nyúltenyésztést. A Vidékfejlesztési és a Nemzetgazdasági Minisztérium által is érdeklődéssel kísért program 2012-ben már több száz faluban adhat munkát és egészséges húst a nyulászkodással megismerkedni akaró családok számára.

nyul-unk-a-munkaert-falukozossegi-program

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a program bemutatásakor kiemelte: növelni kell a szociális gazdaságok szerepét. V. Németh Zsolt egy olyan kezdeményezést ismert meg, ami mögött kiemelkedő szakmaiság, megfelelő anyagi erő, s a vezetők elkötelezettsége áll. Véleménye szerint bármely program sikeréhez e hármas együttes megléte szükséges. Hozzászólásában jelezte, hogy javasolni fogja a program felvételét a Kiemelt Programok közé. Hisz benne, hogy a kezdeti 10 falu 200 családjának sikere biztosítja a program továbbvitelét.

nyul-unk-a-munkaert-falukozossegi-program

Csúvár Zsolt, a program szervezőbizottságának elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy Magyarország minden szegletébe eljuttassák a programban való részvétel lehetőségét. A 10 és 16 év közötti falusi gyermekeknek szeretnék megmutatni, hogy a háztáji gazdálkodás legnemesebb hagyományait követve esélyt kaphatnak sorsuk jobbra fordítására.

 

A programról és a pályázatról részletesen a www.nyulunkamunkaert.hu weboldalon olvashatnak.

A program blogja: www.nyulunkamunkaert.blog.hu

A program a Facebookon: http://www.facebook.com/pages/nyulunkamunkaert

A program az iwiwen: http://iwiw.hu/i/klub/tarsadalom/Nyulunk-a-munkaert-3426781

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 

 

RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013