rolex replica watches

replica watches

 

With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Főoldal / Megoldások / item20110718001
2011. július 18.    
item20110718001
item20110718000

Országosan 10 faluban 20-20 család juthat hozzá a nyulászkodáshoz szükséges eszközökhöz, tudáshoz. Jelentkezés aug. 31-ig!

öngondoskodás, falu, tanfolyam, településfejlesztés, vidékfejlesztés, állattartás

Két meghatározó hazai „nyulas” szövetkezet, a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet életre hívta NYÚL-UNK A MUNKÁÉRT oktató-nevelő faluközösségi programot. A program elindítói hisznek a rendszeres munka és a saját maguk által megtermelt javak értékében, hiszen a két szövetkezet mai termelői is kicsiben, néhány nyúl tartásával kezdték a nyulászkodást, 30-35 éve. Eldöntötték, hogy példájukkal segítik a vidéket a nyúlgazdálkodás megtanításával, ezért - V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Dr. Czomba Sándor foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár fővédnökségével - útjára indították ezt a programot, amely hátrányos kistérségek falvaiban igyekszik munkát, élelmet biztosítani a dolgozni akaró lakosok számára.

A Nyúl-unk a munkáért program célja a magyar nyúltenyésztés hagyományainak felelevenítése, a nyulászkodás megkedveltetése, valamint az emberek nyúlhússal kapcsolatos ismereteinek bővítése. A program megismerteti a hátrányos helyzetű, elszegényedett régiók falvaiban élő családokkal a háztáji nyúltenyésztést, az állatgondozás felelősségét. A résztvevők emellett megismerkedhetnek a nyúltenyésztés jövedelemszerzési lehetőségeivel, amely elindíthatja őket a vállalkozóvá válás útján.

A kezdeményezéshez elsők között csatlakozott a Tetrabbit Kft., az Új Hangya Integrációs Szövetkezet (ÚHISZ) az Alpha-Vet Kft., a Fehérkereszt Állatvédelmi Liga és az Agribrands Europe Zrt, a Cargill Inc. magyarországi leányvállalata. A program, első, pályázati szakaszának költségeit 20 millió forint támogatásból biztosítják. Minden résztvevő család számára térítésmentesen adják többek között a nyúlketreceket, a tenyészanyákat és bak nyulat. Komoly összefogás biztosítja az elméleti és gyakorlati képzést, az oktatási segédanyagokat, a kezdő vakcinázást, a nyulak kezdeti takarmányozásához szükséges takarmányt és ingyenes eszközöket, valamint az utánkövetést és a programban résztvevő munka ellenőrzését.

2011. július 15. és augusztus 31. között várják a faluközösségek jelentkezését, elsősorban a 2000 fő alatti településekről. A pályázat hátrányos helyzetű, elszegényedett régiók falvaiban élő családoknak és 10-16 évesgyermekeiknek szól. A kezdeményezés egy nevelő program, amely hosszútávon kínál lehetőséget a családok megélhetésének biztosítására és életkörülményeik javítására a nyulászkodás segítségével. A sikeres „vállalkozások” beindítása állandó munkahelyet jelent majd az ott élők és a következő generáció számára, amely elősegíti a falvak gazdasági fejlődését és megállíthatja azok elnéptelenedését.

Országosan 10 faluban 20-20 család juthat hozzá a nyulászkodáshoz szükséges eszközökhöz, tudáshoz. Az első fázis nyertesei 2011. őszétől kezdhetik el a nyúltenyésztést. A több minisztérium által is érdeklődéssel kísért program 2012-ben már több száz faluban adhat munkát és egészséges húst a nyulászkodással megismerkedni akaró családok számára.

Az első fázis nyertesei már 2011 őszétől elkezdhetik a nyúltenyésztést. A Vidékfejlesztési és a Nemzetgazdasági Minisztérium által is érdeklődéssel kísért program 2012-ben már több száz faluban adhat munkát és egészséges húst a nyulászkodással megismerkedni akaró családok számára.

nyul-unk-a-munkaert-falukozossegi-program

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a program bemutatásakor kiemelte: növelni kell a szociális gazdaságok szerepét. V. Németh Zsolt egy olyan kezdeményezést ismert meg, ami mögött kiemelkedő szakmaiság, megfelelő anyagi erő, s a vezetők elkötelezettsége áll. Véleménye szerint bármely program sikeréhez e hármas együttes megléte szükséges. Hozzászólásában jelezte, hogy javasolni fogja a program felvételét a Kiemelt Programok közé. Hisz benne, hogy a kezdeti 10 falu 200 családjának sikere biztosítja a program továbbvitelét.

nyul-unk-a-munkaert-falukozossegi-program

Csúvár Zsolt, a program szervezőbizottságának elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy Magyarország minden szegletébe eljuttassák a programban való részvétel lehetőségét. A 10 és 16 év közötti falusi gyermekeknek szeretnék megmutatni, hogy a háztáji gazdálkodás legnemesebb hagyományait követve esélyt kaphatnak sorsuk jobbra fordítására.

 

A programról és a pályázatról részletesen a www.nyulunkamunkaert.hu weboldalon olvashatnak.

A program blogja: www.nyulunkamunkaert.blog.hu

A program a Facebookon: http://www.facebook.com/pages/nyulunkamunkaert

A program az iwiwen: http://iwiw.hu/i/klub/tarsadalom/Nyulunk-a-munkaert-3426781

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 

 

RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013